Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Μια ενιαία σταγόνα ένα ενιαίο Word








ΕΛΕΝΗ  ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ

(Διδάκτορας στο ΤΕΠΑΕ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Η Ελένη Καρασαββίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι ειδική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος. Σπούδασε παιδαγωγική και κατόπιν ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Επίσης, με υποτροφία του Παν/μίου του Nottingham "Cultural Studies" (Ma) και Γλωσσική Πολιτισμική Παιδεία (μεταπτυχιακό) στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ. Τιμήθηκε με υποτροφία επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών κι έχει συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Αρκετά άρθρα της δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά κι έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος διάφορων κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, (όπως στο Δ.Σ. του Διεθνούς Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Πόλη CRIN,υπό την αιγίδα της UNICEF, του International Cultural Research Network, του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, έχει χρηματίσει στο ΔΣ του Συνδέσμου Byron για τον Πολιτισμό και τον Φιλελληνισμό κ.ά.) περιλαμβάνεται στο διεθνές επίσημο Who is Who ενώ συμμετέχει έμπρακτα σε πολιτικούς φορείς διεθνώς και σε κοινωνικά κινήματα. Έχει διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει ιδρύσει την "Art Attack", έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις από φορείς και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Γερμανία, ενώ έχει εκδώσει λογοτεχνικά και βιβλία δοκιμιακού περιεχομένου. Έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό της <<Ελευθεροτυπίας>> για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, ενώ συμμετείχε στην ειδική έκδοση της ίδιας εφημερίδας (εκδόσεις Φυτράκη). Έχει ανθολογηθεί και αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο. Το 2000 πραγματοποιήθηκε για το έργο της τιμητική εκδήλωση στην Αθήνα από την ΕΠΟΣ υπό την αιγίδα και χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τιμήθηκε με μετάλλιο από την UNESCO στον Πειραιά το 2003 και με βραβείο από τον Κούρο Ευρωπού το 2007. Είναι διδάκτορας στο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ και περιστασιακή επιστημονική συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό του. Αρθρογραφεί στην Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα, στην Ελεύθερη Ζώνη, στην Αυγή, παλαιότερα στην Εποχή και στην Θεσσαλονίκη.Ανήκει στην ποιητική γενιά του '2000.

Οι dromoi logotexnias,  αναδημοσιεύουν  ένα ποίημα της Ελένης Καρασαββίδου, που βραβεύτηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

UNODA
United NationsOffisse for Disarmament Affairs

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
"ΠΟΙΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΙΡΗΝΗ"


Ο διαγωνισμός, "Ποίηση για την Ειρήνη", πραγματοποιήθηκε από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου 2011. Οι νικητές ανακοινώθηκαν σε τελετή στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Παρακάτω είναι μία από τις καταχωρήσεις του διαγωνισμού.

Μια ενιαία σταγόνα ένα ενιαίο Word


Μια μόνο σταγόνα αίματος είναι αρκετή για να σβήσει όλους τους στίχους που γράφουμε
Μία σταγόνα αίματος είναι αρκετή για να σιωπά όλες τις λέξεις που μιλάμε
Μια μόνο σταγόνα αίματος είναι αρκετή για να εξατμίσει όλα τα όνειρα που ονειρευόμαστε
Μία σταγόνα αίματος είναι αρκετή για να εξοντώσει όλα τα παιδιά που γεννήσαμε.
Μία σταγόνα αίματος αντέχει να σβήσει, να σιωπά, να εξατμιστεί,
μια μοναδική λέξη που φέρνει ένας κόσμος:
Ε ι ρ ή ν η

Ελένη Κάπα-Καρασαββίδου

..............................................................................................................
Από:  UNODA 
United Nations Offisse for Disarmament Affairs

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου